NUTIDIG LOKALHISTORIE
20. november 2014.
Lokalhistorisk aften i Mårslet Sogns Lokalhistoriske Forening
Torsdag den 20. november var der lokalhistorisk aften i MSLF, hvor to så kendte Mårslet-boere som Post-Hugo og Tømrer-Arne med de mere borgerlige navne Hugo Kristensen og Arne Andersen veloplagte fortalte om oplevelser, de har haft i det gamle Mårslet.
Det blev noget af et tilløbsstykke, for sjældent har der været så mange tilhørere til disse lokalhistoriske aftener som ved denne, hvor der måtte sættes ekstra stole ind.
Dog var der ikke flere, end at alle, så vidt vides, fik både kaffe og dejligt hjemmebagt brød i pausen.
Det var ikke mindst Arnes og Hugos mere morsomme oplevelser serveret på deres tørre, lune måde, som tilhørerne kunne more sig over.
Vi kom helt tilbage i deres allerførste ungdomstid, da der åbenbart var mere liv i Mårslet, end der er i dag.
Og da de krydrede deres oplevelser med anekdoter, der implicerede mange af de hedengangne Mårslettere, var der lutter smil i ansigterne på tilhørerne.
Det blev en lang, men aldeles ikke kedelig forestilling, for publikum blev ved med at stille spørgsmål til de to herrer om deres oplevelser, eller oplevelserne blev suppleret med yderligere kommentarer fra salen.

Til sidst syntes formand Anne Marie Dalsgaard Mikkelsen, at nu trængte de to herrer vist til at slippe, og hun takkede dem og overrakte dem hver en erkendtlighed for deres vellykkede underholdning.
Anne Marie benyttede derpå lejligheden til at gøre opmærksom på, at den godt 300 sider digre bog Mårslet… her hvor vi bor med Hans Møllers skrifter om Mårslet vil være "på gaden" og klar til julehandelen ved præsentationen i Brugsen
fredag den 28. og ved julestuerne i Borgerhuset og på Kildevang den 29. og 30. november.
Aftenen sluttede, som den begyndte, med en sang fra Højskolesangbogen.
Tekst og foto: ©Carl Gerhard CronePost-Hugo og Tømrer-Arne.


Mårslets allestedsnærværende fotograf og videomand Jørgen Lauritsen optog aftenen på video.

Ca. 60 interesserede var mødt op til aftenens arrangement